2004. április 24. szombat 23:31

 

A Fidesz tartja előnyét

 

Az európai parlamenti választások előtt két hónappal a Szonda Ipsosnál a Fidesz tartja előnyét a pártok népszerűségi listájának élén

 

A különbség a legnagyobb ellenzéki párt és a szocialisták között továbbra is számottevő: az összes választókorú körében 9, a biztos pártválasztók csoportjában 16 százalék. Nyilvánvaló, hogy az EP-választáson kiosztott mandátumok zömét e két párt szerzi meg, de hogy mennyit, abba a kisebb politikai erőknek is lesz beleszólásuk. Az SZDSZ ismét elérte az öt százalékot, az MDF-nek és a többi pártnak ez a hónap kevés szavazót hozott.

 

Az iskolázottság most kevésbé differenciál, az MSZP-nek nagyjából minden képzettségi kategóriában átlagos a támogatottsága. A Fidesz viszont a közép- és felső státusúaknál viszonylag erősnek, az alattuk lévőknél relatíve gyengének nevezhető. A szocialisták és a fiatal demokraták néppártként működnek, az említett jellegzetességek viszonyítások. Esetükben még az alacsony támogatottsági értékek is számottevő nagyságrendet képviselnek, húsz százalék körüliek.

Népszabadság - fideszfrakcio.hu

vissza Vissza a kezdőlapra