2004. május 22. szombat 23:31

 

„Történelem Fő utca" rendezvény Csíkszeredában

 

Az Európai Unió eszköz, a nemzetpolitika eszköze – hangsúlyozta a Történelem Fő utca pénteki csíkszeredai rendezvényén mondott beszédében Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke

 

A gyorskorcsolyapályán tűző napsütésben kezdődött rendezvényen Ferenczy Csongor színművész Wass Albert-szavalata adta meg az alaphangot, amit a Maczkó Mária által előadott népénekek egészítettek ki.

A több száz érdeklődő előtt zajlott rendezvényen Papp Előd, Csíkszereda alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény célját Ókovács Szilveszter műsorvezető ismertette: lehetőséget teremteni a polgári köröknek, a polgári érzelmű személyeknek a találkozásra.

Szilágyi Zsolt parlamenti képviselő a Magyar Polgári Szövetség választási szereplésének meghiúsításáról beszélt. Kis Antal, a Fidesz elnöki hivatalának tanácsadója a nemrégiben elfogadott, magyar–magyar összefogást sürgető esztergomi nyilatkozatról szólt, Németh Zsolt pedig az anyaország támogatásáról biztosította a hallgatóságot. A politikusok beszédei között Maczkó Mária, Szabó Csilla, Vikidál Gyula és Sasvári Sándor énekelt. A rendezvény lapzártakor még tartott.

A „Történelem Fő utca" rendezvénysorozat ma Székelyudvarhelyen, holnap Gyergyószentmiklóson folytatódik.

Hargita Népe 

vissza Vissza a kezdőlapra