2004. július 17. szombat 22:25

 

Az európai néppárt két magyar képviselője tett látogatást a Vajdaságban

 

A vajdasági magyarverések kapcsán Zomborra és Szabadkára látogatott két európai parlamenti képviselő. Az Európai Néppárt tagjai - Gál Kinga és Becsey Zsolt - tárgyaltak a vajdasági magyarság vezetőivel, akik hatékony politizálást és a magyar érdekek képviseletét kérték tőlük.

Gál Kinga és Becsey Zsolt először a zombori temetőt kereste fel, ahol néhány nappal ezelőtt több magyar sírt megrongáltak. Zomboron a helyiek szerint 30-40, míg korábban Újvidéken 80-90 sírt ért attrocitás. Eddig senki sem büntettek meg a sírgyalázások miatt.

Az európai parlamenti képviselők ezt követően Szabadkán találkoztak a vajdasági magyarok képviselőivel, közöttük Kasza Józseffel. A tárgyaláson a Vajdasági Magyar Szövetség vezetése kérte a Fidesz segítségét abban, hogy a VMSZ csatlakozhasson az Európai Néppárthoz. Ezen túl az autonómia kérdése is szóba került.

Pál Károly a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke elmondta, hogy a magyarországi politikusok azt ígérték, hogy az Európai Parlamentben minden erejüket latba vetik Szerbia és Montenegro felzárkóztatása érdekében, hiszen ez a magyarság számára is fontos.

Becsey Zsolt Európai Parlamenti képviselő (Európai Néppárt) bejelentette: Szeged központtal hamarosan létre hozza képviselői irodáját, amelynek segítségével nemcsak Dél-Magyarország, hanem a vajdaság problémáról is azonnal értesülhet és lépéseket tud tenni.

forrás: hírTV

vissza Vissza a kezdőlapra