2004. augusztus 09. hétfő 23:09

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (2)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

6.      2002. 09. 27.

--------------

Szanyi Tibor MSZP-s államtitkár pert vesztett Balogh Gyula fideszes képviselővel szemben. Szanyi ugyanis megrágalmazta képviselőtársát, amikor valótlanul azt állította, hogy Balogh Gyula 500 millió forintot kapott a Földművelésügyi minisztériumtól, üzeme számára.

Jogerősen helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Bíróság a TV2 műsorát Orbán Viktor és felesége vagyoni helyzetével kapcsolatos hamis adatok közlése miatt.

 

7.      2002. 09. 28.

--------------

Az Országos Rádió és Televízió Testület elmarasztalta a TV2 és az RTL Klub április 17-i Fidesz nagygyűlésről szóló műsorát, mert az mesterségesen, a valóságot eltorzítva, szélsőjobboldali fordulat veszélyét sugallta.

 

8.      2002. 10. 12.

--------------

Kende Pétert (a "Viktor" című könyv szerzőjét) a bíróság helyreigazításra kötelezte, mert dr. Papp Lajos sebészprofesszor jó hírnév, becsület és emberi méltóság védelméhez fűződő jogait megsértette.

 

9.      2002. 10. 28.

--------------

Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő 2001-ben azt állította, hogy az állami tulajdonú Defend Kft-nek 500 millió forintos köztartozása van. Ez nem volt igaz, ezért a bíróság nem jogerősen Eörsi Mátyást helyreigazításra és 800 ezer forint kártérítésre ítélte. A másodfokú tárgyaláson a Defend Kft visszavonta keresetét! Az alperest Bárándy Péter képviselte, majd miniszterré előlépése után a Bárándy és Társa ügyvédi iroda egyik munkatársa, a felperest pedig a miniszter apja, Bárándy György. (Igazán csak zárójelben: Bárándy Péter fia az MSZP jogtanácsosa)

 

10.       

Mint ismeretes, az MSZP négy éven keresztül avval vádolta a Fideszt, hogy az APEH elnöke (akkoriban Simicska Lajos) megnézte a számítógépén, hogy ki mennyi adót fizet, és meghamisította az adatokat. Az új elnök júniusban azonnal vizsgálatot indított. A vizsgálat eredménye: a gyanút semmi nem támasztotta alá.

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra