2004. augusztus 09. hétfő 23:09

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (3)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

11.      2002. 10. 28.

--------------

Tóth András szocialista képviselő olyan nyilatkozatokat tett a Bánk Bán operafilm készítésével kapcsolatban (közpénzek "lenyúlása", pazarlás, stb.), ami durván sértette az Ezüsthajó Kft jó hírnevét. A bíróság fizetett hirdetésben helyreigazításra kötelezte az MSZP parlamenti képviselőjét a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a TV2-ben.

 

12.       

A Fidesz pert nyert a Magyar Hírlap ellen "A Happy End Kft is pénzelte a Fidesz kampányát" című cikke miatt. A bíróság az újságot valótlan állításai miatt helyreigazításra kötelezte, mivel a cikkben közöltekből egy szó sem volt igaz!

 

13.      2002. 10. 30.

--------------

Keller Lászlót, az MSZP "öklét", szocialista országgyűlési képviselőt, államtitkárt, sajtó helyreigazításra és egymillió forint erkölcsi kár megfizetésére kötelezte a bíróság nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt! Keller egy ügyvédi irodát rágalmazott egy állami intézet adóellenőrzésével kapcsolatban. ("közpénzek lenyúlása"!)

 

14.       

Balogh Gyula Szabolcs megyei fideszes képviselő már több rágalmazási pert nyert meg a Népszabadság és a "168 óra" ellen, legutóbb pedig Szanyi Tibor MSZP-s államtitkárral szemben. A rágalmazók azzal vádolták, hogy jogtalanul 2,2 milliárd forint támogatást kaptak egyes mezőgazdasági üzemek az Orbán kormánytól. Az igazság viszont: nem 2,2 hanem 16 milliárdot, nem Balogh Gyula üzemei, hanem 52 élelmiszer-feldolgozó vállalat szerte az országban, és nem ajándékpénzt, hanem visszafizetendő hitelt kapott. A többi stimmel!

 

15.      2002. 11. 06.

--------------

Az ORTT helyt adott a Jobbik Médiafigyelő Szolgálat panaszának, amelyben kifogásolták, hogy az RTL Klub TV október 8-i híradójában megsértette az objektív tájékoztatás elvét, mert valótlanul úgy állította be ismertetésében az eseményeket, mintha a Fidesz az október 23-i ünnepségen rendzavarásra készülne. A sajtó és véleménynyilvánítás szabadságát már megint keverik a rágalmazás "szabadságával".

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra