2004. augusztus 09. hétfő 23:09

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (4)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

16.      2002. 11. 06.

--------------

Az M3-as és M30-as építése kapcsán tett feljelentésre a Borsod Megyei Főügyészség bűncselekmény alapos gyanú hiányában kétszer is megtagadta a nyomozást, majd a Legfőbb Ügyészség is hasonlóan ítélte meg a helyzetet. Most bűncselekmény hiányában újra megtagadták a nyomozást egy Keller László által kezdeményezett ügyben. Eközben a Proware Kft már legalább 160 millió forint, vezetője pedig napi 180 ezer forint közpénzt kasszírozott, hogy bizonyítsa: az előző kormány idején visszaéltek a közpénzekkel. Eredmény mégsincs.

 

17.      2002. 11. 12.

--------------

A Fidesz első fokon pert nyert Kovács Lászlóval szemben. K.L. ugyanis azt állította a Fideszről a választások két fordulója között, hogy galád módon MSZP-s plakátokat készíttetett külföldön azért, hogy kampánycsend idején azokat szétszórva az MSZP rossz hírét keltse! Mint kiderült, a hír nem volt igaz.

 

18.      2002. 11. 26.

--------------

A Pesti Központi Kerületi Bírósága elmarasztalta és helyreigazításra kötelezte a Népszabadság című MSZP-s napilapot, mert valótlanságokat állított Balogh Gyula fideszes képviselőről.

 

19.      2002. 11. 27.

--------------

A Magyar Nemzet jogerősen pert nyert Szili Katalin MSZP politikussal szemben. Az újság ugyanis megírta, hogy Szili férje, Molnár Miklós 28 millió forint kölcsönt kapott a Postabanktól 1994-ben. A hitelt azonban nem törlesztette, ezért az érdekeltségébe tartozó céget fizetésképtelenség miatt felszámolták.

 

20.      2002. 11. 29.

--------------

Az ügyészség nem talált bűncselekményt a Keller László által közpénzek bűnösnek vélt felhasználása miatt a Dach Kft. ellen tett feljelentésében.

 

 

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra