2004. augusztus 11. szerda 22:54

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (9)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

41. 2003. 06. 03.

--------------

A Fővárosi Bíróság másodfokon is jogsértőnek ítélte Szász István újságíró Népszavában megjelent cikkét, amelyben a Magyar Rádióról azt írta, hogy "a magyarországi zsidó közösséget naponta támadások érik a közszolgálat rádióban." Vagyis a hír nem volt igaz.

42.

Ismét pert vesztett egy szocialista politikus! Most Juhász Ferenc minisztert marasztalta el a bíróság, mivel megsértette Orbán Viktor becsületét. Egyszerűbben: rágalmazott.

43. 2003. 07. 03.

--------------

Keller László feljelentette Baranyay Lászlót az MFB volt vezérigazgatóját. A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a "feltárt adatok alapján kizárt a hűtlen kezelés bűntettének elkövetése."

44.

Az Orbán kormány idején privatizált 12 agrárcéggel kapcsolatos KEHI-feljelentés ügyében a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, ugyanis megállapították, hogy nem történt semmilyen törvénysértés.

45.

Keller László feljelentette a Szövetség a Nemzetért Alapítványt. A Fővárosi Főügyészség vizsgálata megállapította, hogy az alapítvány működése mindenben törvényes volt és nem talált alapot az ügyészi intézkedés megtételére.

 

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra