2004. augusztus 13. péntek 08:24

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (10)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

45.    2003. 07. 03

--------------

Keller László feljelentette a Szövetség a Nemzetért Alapítványt. A Fővárosi Főügyészség vizsgálata megállapította, hogy az alapítvány működése mindenben törvényes volt és nem talált alapot az ügyészi intézkedés megtételére.

46.       

Keller László hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Magyar Építőipari Kht támogatása ügyében. A vádhatóság bűncselekmény hiányában lezárta a vizsgálatot.

47.       

Az M3-as autópálya építése kapcsán Keller László (MSZP) rendőrségi feljelentést tett. A Borsod megyei főügyészség két alkalommal tagadta meg a nyomozást bűncselekmény hiányában, majd fellebbezést követően a Legfőbb Ügyészség is.

48.      2003. 07.22.

--------------

A TV volt elnöke Szabó László Zsolt ellen a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, mert "az MTV helyzete és a keletkezett veszteség nem a volt elnök kötelességszegő magatartásának következménye volt." Ismét megdőlt egy baloldali vádaskodás, ami rágalom, azaz hazugság volt.

49.       

Megszüntették a Balogh Lajos Barna dobozi református lelkész elleni rágalmazási pert. A bíróság szerint a lelkész nem sértette meg a feljelentők, Doboz község MSZP-s polgármestere és jegyzője becsületét. (A lelkész "bűne" az volt, hogy kifogásolni merészelte, hogy a község baloldali vezetése nem hajlandó eltávolíttatni a dobozi szovjet emlékműn található tiltott önkényuralmi jelképet)

50.      2003. 08. 02.

--------------

A Fővárosi Főügyészség az előző kormány idején privatizált 12 agrárcéggel kapcsolatos nyomozást megszüntette és a KEHI panaszát elutasította.

 

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra