2004. augusztus 13. péntek 22:28

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (11)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

51.      2003. 09. 09.

--------------

A Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást a Happy End Kft és a MERT 2000 Rt vezetői, valamint az Országimázs központ osztályvezetője elleni büntető eljárásban, mivel nem talált sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot, sem károkozást.

52.       

Jogerősen pert nyert a Népszabadság újságírójával szemben Balogh Gyula volt kisgazda (jelenleg független) országgyűlési képviselő. A baloldali újságírót nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ítélte el a bíróság.

53.       

Minden korábbinál nagyobb összeget, hárommillió forintot ítélt meg jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt a Fővárosi Bíróság csütörtökön Kósa Lajosnak a Blikk című napilap elleni kártérítési perében.

54.      2003. 09. 17.

--------------

Helyreigazításra kötelezte a Népszavát a Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett jogerős ítéletével; a napilap hamis színben tüntette fel Braun Márton, a Fidesz országgyűlési képviselője korábbi tevékenységét.

55.      2003. 12. 03.

--------------

Ismét pert nyert a Fidesz. A Népszabadság a valós tények hamis színben való feltüntetésével megsértette a Fidesz jó hírnevét a lap Ingatlankaland állami pénzekért című tavalyi cikkével, döntött tegnap jogerősen a Fővárosi Bíróság. A Népszabadságnak elnézést kell kérnie a Fidesztől.

 

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra