2004. augusztus 21. szombat 22:36

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (14)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

66.      2004. 02. 20.

--------------

Katona Béla, az Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese visszavonta, a Budapesti II-III. Kerületi Bíróság 2003. március 27-én hozott ítéletével szemben tett fellebbezését. Ezzel jogerőssé vált az első fokon hozott ítélet, amely elmarasztalta Katona Bélát, amiért megsértette Frajna Imrének, Selmeczi Gabriellának és Varga Mihálynak a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait. A bíróság az elégtétel megadása mellett a három felperes részére személyenként 250 ezer forint megfizetésére kötelezte a szocialista politikust. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselői jótékony célra ajánlják fel a bíróság által megítélt összegeket.

67.      2004. 02. 28.

--------------

A Fővárosi Bíróság döntése szerint valótlanul állította a Népszava, hogy Kondor Katalin a rádió elnöke titkos megbízottként dolgozott volna 1974-től.

68.      2004. 03. 03.

--------------

Március 2-án büntetőpert vesztett Draskovits László abban a perben, melyet Sági József fideszes országgyűlési képviselő indított az ellene irányuló rágalmazás és becsületsértés miatt. Az utóbbi pár évben ugyanis Sági József magánélete, családja után is kutakodik a Drazsé c. lap szerzője-kiadója Draskovits, és sértő megjegyzéseket tesz rá és családjára nézve bulvárlapjában. Becsületsértés és rágalmazás miatt első fokon március 2-án öt évre eltiltotta az újságírástól Draskovits Lászlót a bíróság.

69.      2004. 03. 09.

--------------

Kondor Katalin a rádió elnöke, és Hollós János alelnök másodfokon is pert nyert az Élet és irodalom című lappal szemben. Az újság ismét hazudott és valótlanul azt állította, hogy a rádió vezetői az átvilágítandók listájából kihagyták elvbarátaikat.

70.      2004. 04. 05.

--------------

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint az ORTT határozatával szemben nem volt gyűlöletkeltő a rádió tavaly nyári Vasárnapi Újságjában elhangzott Lovas István jegyzet.

 

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra