2004. augusztus 23. hétfő 23:10

  Aki hallja, adja át!

Hazugságok, rágalmak (15)

 

Sorozatunkban a Medgyessy-ciklus beigazolódott hazugságaira, rágalmaira hívjuk fel a figyelmet időrendi sorrendben. A sorozat darabjait az Olvasnivalók között egyben is elérhetővé tesszük.

 

71.      2004. 04. 13.

--------------

A mai napon ítéletet hirdetett a Fővárosi ítélőtábla mint másodfokú bíróság, dr. Áder János felperesnek Maurer János alperes ellen személyiségi jogok megsértésének megállapítása tárgyában indított perében. Az ítélet jogerős. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy az alperes, mint Csorna város helyi képviselő-testületének MSZP-s tagja, a képviselő-testület 2003. szeptember 18. napján tartott ülésén megsértette dr. Áder János becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy felperes személyét a csornai határőrlak tanya értékesítése tekintetében "spekulációval, átjátszással és umbuldával" hozta összefüggésbe.

72.      2004. 04. 27.

--------------

A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerős ítéletben marasztalta el a Népszabadság című napilapot, mert megsértette Áder János jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát a "Kulcsár kulcsai, Fejezetek egy brókerház életéből - Ki tudja, mi folyik ott?" című cikkben Áder János képmásának feltüntetésével, a politikai elit és a "brókerbotrány" kapcsolatának feltételezésével olyan hamis látszatot keltett, mintha Áder János személye összefüggésbe hozható lenne egyes jogellenes cselekményekkel.

73.      2004. 05. 14.

--------------

Kövér László a Fidesz választmányi elnöke jogerősen személyiségi jogi pert nyert Veér András pszichiáterrel szemben, ki a Népszavában azt állította, hogy Kövér mentálisan beteg és a tünetek egyre súlyosbodnak. Veér Medgyessy Péter tanácsadója, és a kancellária személyügyi kollégiumának vezetője.

74.       

Az MSZP terézvárosi szervezet megsértette Lászay János helyi fideszes önkormányzati képviselő személyiségi jogait, emiatt a Fővárosi Bíróság 200 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte a szocialistákat.

75.      2004. 05. 18.

--------------

Jogerősen sajtó-helyreigazítási pert nyert Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke a Népszava ellen A bíróság szerint a napilap kétséget kizáróan nem tudta bizonyítani Kondor Katalin ügynöki múltját, és még valószínűsíteni sem tudta a beszervezettséget. Az ítélet szerint a Népszavának helyre kell igazítani állításait.

 

(folytatjuk)

A sorozat anyaga egybefüggően

 

vissza Vissza a kezdőlapra