2004. július 05. hétfő 20:12

 

Nyár a Lánchídon 2004

 

Az elmúlt szombattól hét héten át ismét birtokukba vehetik a Lánchidat hétvégenként reggel tíztől este tízig a turisták és a szórakozni vágyó budapestiek. A forgalom elől - szombat reggel nyolctól vasárnap éjfélig - lezárt hídon másodjára rendezik meg a főváros legnagyobb ingyenes nyári fesztiválját, amely az idén száz különböző programmal várja a látogatókat. Minden alkalommal más hazai turisztikai régió mutathatja be különlegességeit, kulturális értékeit.

 

A programok minden szombat és vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek, bábműsorral.  11 és 16 óra között a Magyar Turizmus Rt. szervezésében bemutatkoznak a hazai turisztikai régiók, ennek keretében hagyományőrző tánccsoportok, zenészek lépnek fel, illetve kézműves foglalkozásokat tartanak. Délutáni állandó programként könnyed térzene és zongoramuzsika várja a látogatókat, az estéket pedig jazzkoncertek zárják, többek között fellép a Szakcsi Lakatos Trió. Napközben, óránként a pesti és a budai hídfő között ingyenes idegenvezetést kínálnak a szervezők magyar, angol és német nyelven. A híd egyfajta turistainformációs pontként is működik majd. A vendégek ellátásáról a pesti hídfőnél felállított Panoráma Terasz gondoskodik.

 

A bemutatkozó turisztikai régiók:

A tájegységeket mintegy 1200 tánccsoport is képviseli. 16 óra után a zene veszi át a főszerepet .A fellépők között nagy érdeklődés várja 600 határon túli magyar gyerek néptánc bemutatóját is.

 

vissza Vissza a kezdőlapra