2004. augusztus 22. vasárnap 22:20

 

Felavatták a Polgárok Házát

 

A VIII. kerületi épület a Polgári Körök otthona és találkozóhelye, amelyet adományokból vásároltak meg és újítottak fel. Az 1600 négyzetméteres épületet Makovecz Imre tervei alapján hozták rendbe. Az ünnepélyes megnyitón Hende Csaba, a Polgári Körök koordinátora elmondta: a ház a szeretet és az összefogás erejéből, hittel és szeretettel jött létre. Makovecz Imre hangsúlyozta, a polgárok és a közélet háza kell hogy legyen az épület. A rendezvény vendége volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki köszönetet mondott és további építő munkára ösztönözte a polgári köröket.

 

Szövetség a Nemzetért Alapítvány közleménye

 

Tisztelt Támogatónk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy több tízezer polgár szeretetének és összefogásának erejéből ebben a hónapban elkészült közös otthonunk, a Polgárok Háza. Tisztelettel és hálával, az alapító Makovecz Imre és Orbán Viktor nevében is köszönjük Önnek, hogy segítette ügyünket, és részt vállalt Magyarország történetének egyik legnagyobb közadakozásából.
Az ünnepélyes megnyitót 2004. augusztus 22-én (vasárnap) 18 órai kezdettel tartjuk a Budapest, VIII. kerület, Visi Imre u. 6. szám alatt.

A Ház céljára adakozók száma minden korábbi várakozásunkat messze felülmúlta. A környező utcák befogadóképessége erősen korlátozott, ezért sajnos nincs mód arra, hogy a megnyitón mindazok személyesen részt vegyenek, akik adományukkal támogatták a Ház elkészültét. A közlekedés zavartalansága és egymás biztonsága, az esetleges provokációk elkerülése érdekében kérjük, hogy a megnyitó időpontjában csak a meghívottak jelenjenek meg a helyszínen.

Mindenki mást szeretettel hívunk és várunk ugyanakkor a Polgárok Házának Nyílt Hetére, melyre augusztus 23-a (hétfő) és augusztus 29-e (vasárnap) között kerül sor. A Nyílt Héten minden nap meghosszabbított nyitvatartással, reggel 8 és este 8 óra között várjuk barátainkat, hogy csoportosan vagy egyénileg megtekintsék a Házat, bejárják termeit, és megkeressék nevüket az adományozók falra kifüggesztett névsorában.

Ha lehetőségei engedik, kérjük, támogasson továbbra is bennünket - ezúttal az épület berendezésében és a vételár utolsó részletének kifizetésében. E célból Alapítványunk mozgalmat indít "Vásároljon egy széket!" elnevezéssel. A 10300002-20210799-00003285 számú bankszámlánkra érkező, legalább 30.000 Ft összegű adományok befizetőinek nevét feltüntetjük a Ház nagytermébe vásárolandó székeken.
Reméljük, hogy minél előbb üdvözölhetjük Önt a Polgárok Házában!

Budapest, 2004. augusztus

Üdvözlettel:

Szövetség a Nemzetért Alapítvány
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra