2004. július 21. szerda 21:43

 

Schmitt Pál lett az Európai Parlament Fidesz-MDF delegációjának vezetője

 

Schmitt Pál, az európai parlamenti választások Fidesz-listájának vezetője lett a Fidesz és az MDF közös európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője - közölte Szájer József, az eddigi képviselőcsoport-vezető kedden Strasbourgban

 

Szájer azért nem vállalta tovább e tisztséget, mert az európai konzervatív és kereszténydemokrata erőket tömörítő Európai Néppárt (EPP) frakciója őt nemrégiben a frakcióelnök egyik helyettesévé választotta. (Mint elmondta, a frakcióelnökség kedden döntött a feladatok elosztásáról, s ő egyik alelnökként a stratégiai jellegű jogalkotás koordinálását kapta.) Schmitt megválasztásán kívül a 13 magyar képviselő még egy személyi döntést hozott: Őry Csabát tette meg a delegáció igazgatójává, azaz hozzá tartoznak majd a gyakorlati, szervezési ügyek.

Szájer végül elmondta, hogy Schmitt Pál várhatóan megkapja majd az Európai Parlament kulturális bizottságának első alelnöki tisztségét is: ez a poszt az Európai Néppártot illeti, s az EPP-frakción belül a magyar politikust jelölték. A kulturális bizottsághoz tartozik az oktatás, a sport kérdésköre, s a médiaügyek is - tette hozzá. Erről majd - akárcsak a többi hasonló bizottsági tisztségről - csütörtökön szavaznak az Európai Parlament képviselői.

 

MTI

vissza Vissza a kezdőlapra