2004. augusztus 28. szombat 20:04

 

Szécsény: Surján László helyett Nagy Andor

 

Nagy Andor a Fidesz szécsényi jelöltje - A Fidesz Nagy Andort indítja novemberben a szécsényi időközi választásokon - az európai parlamenti tagsága miatt lemondott Surján László helyett. A 42 éves képviselőjelölt, aki az előző ciklusban Orbán Viktor kormányfő kabinetfőnöke és a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára volt. Az alábbiakban Surján László beszéde olvasható, amikor Szécsényben bemutatta lehetséges utódját.

A polgári oldal minden hívének nagy öröm, hogy a választók az európai parlamenti választásokon megvonták a bizalmat a kormányzó szocialista-liberális koalíciótól Ez a választás nekem is meghozta az európai képviselői mandátumot. Örömömet azonban beárnyékolja, hogy az utolsó pillanatban megszületett összeférhetetlenségi szabályok miatt még a következő országgyűlési választásokig sem láthatom el Nógrád megye 3. számú választókerületének képviseletét a magyar parlamentben.

Két szempont van, ami vigasztaló számomra: az egyik, hogy a szécsényi körzetben megnyugtató, sőt kifejezetten biztató az utódlás kérdése, a másik, hogy nem kell elbúcsúznom az itt élő emberektől.

Fiatal koromban gyakran hallottam édesapámtól a felszólítást: Légy különb, mint apád. A tőle kölcsönzött biztatással üzenem dr. Nagy Andornak: „Kedves Andor, légy jobb képviselője ennek a körzetnek, mint én voltam. Minden adottságod megvan ehhez. Akik engem szerettek, téged is szeretettel fogadnak. Ismereteid, Orbán Viktor mellett szerzett tapasztalatod, a hazai gazdasági életben való kiigazodási képességed, nemzetközi kapcsolataid mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy még ellenzékben is többet nyújtsál az itt élőknek, mint versenytársaink valaha. A vállalkozóknak megbízatás, a településeknek befektetők kellenek. Kezd el ide vonzani őket. Figyelj az itt élők szavára, fájdalmaira, csalódottságaira, örömeire és reményeire. Enyhítsd az előbbieket, növeld az utóbbiakat.”

Dr. Nagy Andort még a kilencvenes évek közepén ismertem meg, mint a Fidesz kereszténydemokrata vonalának egyik ígéretes képviselőjét. Akkor is támogattam ez irányú lépéseit, pedig még nem tudtam, hogy lehetséges utódom útját egyengetem. Meggyőződésem, hogy sikerrel győzi le az előtte álló akadályokat és sikeres képviselő lesz.

A képen Nagy Andor egyik leányával és Surján Lászlóval
az európai választásokat kiértékelő összejövetelen.

A másik vigasztaló gondolat számomra, az, hogy dr. Nagy Andor munkáját nemcsak barátságból vagy kötelességtudatból fakadó önszorgalom miatt tudom a jövőben is támogatni. Ez hivatalosan is feladatom. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetségtől kapott megbízatásom Észak-Magyarország, s azon belül Nógrád megye európai képviseletére szól, s ekként módom van azt üzenni korábbi választóimnak, hogy eddig egy képviselőjük volt, aki a Kossuth téren képviselte érdekeiket, most – ha jól döntenek – kettő lesz: dr. Nagy Andor Budapesten és én Brüsszelben.

 

vissza Vissza a kezdőlapra