2004. augusztus 10. kedd 07:17

 

Meglepő fordulat

 

A rendőrök hétfőn egy férfit Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésével gyanúsítottak meg - adta hírül az RTL Klub híradója. A Népszabadság szerint a férfi ismerte és kapcsolatban is állt Kulcsár Attilával, a brókerbotrány fő gyanúsítottjával. Az MSZP politikusai korábban tiltakoztak az ellen, hogy a két ügyet kapcsolatba hozzák egymással.

Több mint egy éve keresik a verekedőket, bár korábbi híradások szerint az ügyet már lezárták.  A televízió értesülései szerint - a híradást több napilap átvette - a férfi más bűncselekmények miatt már őrizetben van, a verésben játszott szerepéről egy társa adott információt a rendőröknek. A férfi DNS-mintáját megtalálták azon a kerékpáron, amivel a verés előtt megállásra kényszerítették Szász kocsiját tavaly június 16-án.

A Népszabadság ugyanakkor úgy tudja, hogy a gyanúsított ismerte, sőt kapcsolatban is állt a sokmilliárdos sikkasztássalForrás: MTI gyanúsított Kulcsár Attilával. A lap szerint a férfit órákon keresztül vallatták a BRFK nyomozói, ám ő hétfő estig nem tett vallomást.

A rendőrség sem a televízió, sem a napilap értesülését nem kommentálta, ígéretük szerint ma sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről.

Szász Károlyt 2003. június 16-án verték meg, miután egy színlelt biciklis ütközéssel megállásra kényszerítették autóját. Az akkori PSZÁF-elnök a verés hátterében a Pannonplast szabálytalan részvényfelvásárlását sejtette, ez az ügy robbantotta ki később a K&H-ügyet, melynek kulcsszereplője Kulcsár Attila. A polgári oldal azt sejti, hogy az ügy szálai vezető szocialista politikusokhoz vezetnek. Kovács László "közeli ismerőse", aki hírek szerint üzleti vállalkozásait Brüsszelbe készül telepíteni, sajtóértesülések szerint belekeveredett a Kulcsár ügybe, ezért a hölgy az ezzel kapcsolatos sajtóhíreket élénken cáfolta.

A képre kattintva az origo cikkét olvashatod.

 

vissza Vissza a kezdőlapra