2004. augusztus 21. szombat 19:06

 

Hírek álszakállban

 

Medgyessy a Fideszbe tart. Kövér László támogatja Medgyessy Péter felvételi kérelmét  a Fideszbe, mivel Orbán Viktor után Medgyessy tette a legtöbbet a Fidesz megerősödéséért.

 

Torgyán a Haza Megmentője. Torgyán József nyíltan is vállalja a nagy-koalíciót és elfogadja az MSZP felkérését: szeptemberben kész átvenni a miniszterelnöki felelősséget. Ha formai okok miatt ez kell, akkor addig gyorsan pártot alapít. A hozzá a héten érkezett telefonok és levelek áradata alapján mintegy háromszázezer emberre számít.

 

Kupára feltétel nélkül lehet számítani. Kupa Mihály akkor is vállalja a pénzügyminiszterséget, ha nem Németh Miklós lesz az MSZP miniszterelnök jelöltje.

 

Az MSZP néppárti jellege. Az MSZP hívő tagozata dr. Bartók Tivadart tenné meg egészségügyi miniszternek, a kulturális tárca pedig  - Hiller pártelnökké választása esetén - Giczy Györgynek jutna.

 

Erősödő többpártrendszer. A Jobbik, a MIÉP, az MDF és az MDNP valamint a Sörkedvelők Polgári Pártja 20-20 millió forint támogatást kap a Rákosi Mátyás Alapítványtól, ha a demokrácia kiteljesedése jegyében önálló jelöltöt állítanak a november 14-én esedékes időközi országgyűlési választásokon.  

 

Az Év Legrosszabb Vicce. Miniszterelnök jelöltek: Kiss Péter, Gyurcsány Ferenc, Szili Katalin, Veres János, Hiller István. Az egyik internetes portálon még Zuschlág is kapott jelölést.

 

vissza Vissza a kezdőlapra