2004. augusztus 29. vasárnap 07:13

 

ÁLHÍRADÓA képen látható feliratnak semmi köze az alábbi hírekhez, csupán nyelvi játék. (Egy turistacsoport jelzése Tallinban. A Birka szó jelentése, eredete számunkra ismeretlen. A résztvevők mindenesetre rendben követték a táblát. A csoport valaha Budapesten is járhatott, mert az 1994-es választások után több ház falára kiírták: "Birka nép!")

 

És most a "hírek":

 

Barroso elnök úrnak jelentik:  Nem ügyvezető, hanem igazi kormány a Medgyessy kabinet, még 30 napig.

Az elnök: Nem értem. Ha eddig nem voltak az igaziak, most mitől lennének?

 

Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor Rómába készül. Tárgyalásaik célja, hogy a Tízparancsolatból kimaradjon a "Ne lopj!". Siker esetén Kuncze ezzel teljesítettnek vélné a Lop Stop jelzésű választási ígéretét.

 

A magyarországi miniszterelnököt leváltó puccsot a KGB szervezte. Ebből a szervezetből, amint egy James Bond filmből tudható, nem lehet "kiszállni". Okkal tételezhető fel tehát, hogy M. P. budapesti lakossal ma is élő kapcsolatban áll. A KGB szakértői viszont nem találtak más megoldást arra, hogy M. P. emelt fővel hagyhassa el a miniszterelnöki posztot. Ha marad, 2006-ban talán magát a szervezetet is veszélyeztetve zuhan ki a bársonyszékből. Így viszont államférfi benyomását keltve (legalábbis Horváth Balázs némileg leszállított igényei szerint) méltósággal távozott.

 

Nem szivárgott ki még semmi arról, hogy melyik bank igazgatótanácsának elnöke lesz Medgyessy Péter. Az azonban bizonyos, hogy csak olyan bank jöhet számításba, amelynél a befektetési igazgatói poszt is felszabadítható vagy ha ilyen nincs, létrehozható. (Az előbb-utóbb csak szabadlábra kerülő Kulcsár állásgondjait is meg kell oldani.)

 

vissza Vissza a kezdőlapra