2004. november 19. péntek 22:41

 

Az Angelica Leánykar győzelme Athénban

 

A budapesti Angelica Leánykar a X. Athéni Nemzetközi Kórusfesztiválról abszolút győztesként tért haza. A versenyt 2004. november 10. és 14. között rendezték meg. A kórus Gráf Zsuzsanna vezetésével első helyezést ért el az egyneműkari kategóriában, valamint elnyerte a verseny Nagydíját is. A leánykar zongorakísérője Tóth Ágnes volt.

 

Az Angelica Leánykar

Nem ez az első nagy siker az Angelica Leánykar életében: hasonló eredményeket értek el Debrecenben, Rómában, Corkban, Tolosaban, továbbá turnéztak Ausztriában, Németországban, Japánban, Erdélyben, és két alkalommal az Egyesült Államokban is. 2000-ben Madisonban az Észak-Amerikai Karnagyi Konferencia vendégei voltak Európa képviseletében, 2001-ben pedig a franciaországi magyar év (MAGYART) keretén belül az Évry-i katedrálisban és a párizsi Notre Dame-ban adtak nagy sikerű hangversenyeket.

 

Az Angelica Leánykart 1989-ben alapította a kórus karnagya, Gráf Zsuzsanna. Tagjai a budapesti Városmajori Gimnázium zenei tagozatának jelenlegi és volt tanulói. A kórus az alapítása óta eltelt évek során a magyarországi kórusmozgalom élvonalába került. Rendszeresen fellépnek a Magyar Rádió és a Magyar Televízió műsoraiban, valamint Budapest legrangosabb koncerttermeiben, mint például a Zeneakadémián és a Mátyás templomban.

 

A szakmai sikerek mellett a jótékonyságról sem feledkeztek meg. 2004. március 27-én a budapesti Szent István Bazilikában tartott jótékonysági hangversenyen - amelynek bevételét Böjte Csabának adták át, aki az est folyamán jelen volt és beszédet is mondott - Pergolesi Stabat Mater című művét Cserna Ildikó (szoprán), Heim Mercedes (alt), az Angelica Leánykar és a Hubay Jenő Kamarazenekar előadásában hallhatták.

 

vissza Vissza a kezdőlapra