2004. december 11. szombat 22:24

 

Rocco Buttiglione olasz miniszter kapta a Hit és Szabadság díjat

 

Csütörtökön vette át Washingtonban Rocco Buttiglione, olasz Közösségi Politika miniszter a „Faith and Freedom” (Hit és Szabadság) díjat, amelyet a Vallás és szabadság tanulmányi Acton Institute ítélt oda az olasz közéleti személyiségnek.

 

 A „Faith ad Freedom” díjat olyan vallási vagy polgári személyiségeknek adományozzák, akik különösképpen elkötelezték magukat a hit és a szabadság érdekében. Az indokolásban a következő áll: „ Rocco Buttiglione professzor különböző nyelveken megjelent számos tanulmányával és egyetemi tanári pályafutásával ösztönzést adott az emberi szabadság, a vallásos hit valamint a szabad és erényes társadalom eszméinek terjesztéséhez… A viharos kritikák ellenére szilárdan kiállt amellett, hogy minden ember azonos méltósággal rendelkezik és egyenlő a törvény előtt. Határozottan szembeszegült a radikális szekularizmus részéről érkező támadásokkal, amely visszautasítja a vallásos meggyőződés nyilvános kifejezésének bármiféle formáját.”

 

Mint ismeretes az olasz politikust a közelmúltban nem erősítették meg európai biztosi megbízatásában, sőt súlyos kritikákat kellett elviselnie az Európai Unión belül, a házasságra és a szexualitásra vonatkozó nézetei miatt. Az Acton Institute által kiadott közlemény elnöke a történteket ezekkel a szavakkal kommentálta: „Rocco Buttiglione rosszindulatú és súlyosan igazságtalan kampány áldozata volt, amely egyre jobban hasonlít arra a támadásra, amely Amerikában zajlik a vallásszabadság ellen.”
 

VR

vissza Vissza a kezdőlapra