2004. október 25. hétfő 23:33

 

Az egészségügyi dolgozók újabb munkabeszüntetésre készülnek

 

 

 

A rendszerváltás negyedik, ötödik kormánya, (Medgyessy Gyurcsány) nem tartja be a sztrájktörvényt, ami szerint a munkabeszüntetést követően nyolc napon belül egy tárgyalódelegáció kijelölése kötelező - mondta Cser Ágnes az EDDSZ elnöke.

 

Ez az első július 22-i figyelmeztető sztrájkja óta nem történt meg, annak ellenére, hogy Rácz Jenő egészségügyi miniszter elismerte követeléseik jogosságát. Most kormányoldalról bagatellizálják az akciót. Helyi munkabeszüntetésekként próbálják feltűntetni az országos sztrájkot, amelyen a médiumokban közöltnél jóval többen vettek részt.

 

Cser Ágnes nemzetközi segítséget kért, hogy sikerüljön elérni a kormányzattal való tárgyalást. Valójában tíz-húszezren vettek részt a sztrájkban eddig, amelyet az Orvosi Kamara különböző betegszervezetek, más szakszervezetek és civil fórumok képviselői is támogatásukról biztosítottak.

 

Október 26-ára újabb munkabeszüntetést hirdetnek. Várhatóan 20 intézményben sztrájkolnak, Miskolcon és Pécsett pedig utcai demonstrációval hívják fel követeléseikre a figyelmet.

 

vissza Vissza a kezdőlapra