2004. december 10. péntek 21:47

 

Honlap-ajánló: Ferencesek a neten

 

Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe alkalmából közös honlappal jelentkeznek a magyar nyelvű ferences provinciák (Magyarország, Erdély) a www.ofm.hu oldalon.

A látogató a nyitólapról elérheti a három magyar rendtartomány (kapisztránus, mariánus stefanita) és a Kárpátaljai Ferences Misszió weblapjait, a hírek között megtalálhatja a rendre vonatkozó legfrissebb információkat, képes összeállításokat, és tájékozódhat a ferencesek magyarországi, határon túli és a világegyházban lévő közösségeiről, ágairól.

A lelkiségi oldalakon megismerkedhet Assisi Szent Ferenc lelkiségével, betekintést nyerhet a ferencesek mai világába, tájékozódhat a szerzetesi életbe való bekapcsolódás lehetőségeiről.

A honlap indításával kapcsolatban olvashatjuk a nyitó oldalak egyikén:

"Honlapunk új formátumának megjelenése is ehhez az ünnephez kapcsolódik, a magyar nyelvterület ferences rendtartományai immáron közös oldalakon jelentkeznek az információs társadalom ezen csatornáján. Kalandozzon oldalainkon haszonnal!

Reméljük, a "sorok között" is olvasni fog majd, és az egyes írások, információk mögött megsejt valami töredékeset abból a "régi" világból, ahol még nem volt bűn, és amelynek jele a bűn nélkül fogantatott Szűz, s bátorítást kap arra, hogy egy olyan világot építsen maga körül, ahol a rossz, az elmagányosodás és a bezárkózás falain átível a szeretet, a szolidaritás és a nagyvonalúság hídja, amelynek legszebb példáját ugyancsak Máriában látjuk, aki úgy szerette Istent, hogy üdvözítő tervével szolidaritást vállalt, és nagyvonalúan adta magát oda a szolgálatra!

Kísérje e honlap minden látogatójának életét Szent Ferenc áldása, és Máriának, a remény asszonyának anyai pártfogása!"

 

vissza Vissza a kezdőlapra