2004. november 22. hétfő 22:31

 

Pokorni: Gyurcsány zavart, ingerült és nem tud cáfolni

 

Pokorni Zoltán szerint Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációja kapcsán a
látszat semmiképpen sem kedvez a kormányfőnek.

 

A fideszes politikus hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferencnek vigyáznia kellett volna, hogy ne tűnjön úgy, korábbi, üzletemberi léte és a miniszterelnökként "alá besorolt ÁPV Rt. döntései" összefüggnek.

Pokorni Zoltán ingerültnek és idegesnek látja a kormányfőt a tankönyvkiadó magánosítása körüli vitában. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a tankönyvkiadót megvásárló Láng Kiadó tulajdonosa, Erdős Ákos, a kormányfő üzleti partnere.

"Ez az állítás igaz és helytálló, és ezt a parlamentben Gyurcsány Ferenc sem tudta cáfolni" - mondta a politikus. Hozzátette: a tényt nem is lehet cáfolni, mert Erdős Ákos irányítja, tulajdonolja jelenleg Gyurcsány Ferenc két volt cégét.

Pokorni Zoltán felháborítónak nevezte a tankönyvkiadó privatizációs eljárását. Mint mondta, a tizenhárom ajánlattevő közül nyolcat kizártak, majd az elhúzódó procedúra miatt csak hárman tettek ajánlatot, de közülük is csak egyet, a Láng Kiadó ajánlatát tekintette érvényesnek az ÁPV Rt.

A politikus azt mondta: példátlan, hogy a kétfordulós magánosítási eljárásban az ár nem felfelé, hanem lefelé mozgott. Mint fogalmazott, ezzel kapcsolatban a pénzügyminiszter sem tudott elfogadható magyarázatot mondani.

 

vissza Vissza a kezdőlapra