2005. január 24. hétfő 20:51

 

Jégszobor kiállítás Budán

 

Az érdeklődők összesen nyolc jégszobor, megszületésének lehetnek tanúi, az előkészítéstől a végkifejletig.

 

2005. január 26-30. között jégszobor kiállítás látható Bel-Budán. M. Tóth Zsolt nemzetközi hírű jégszobrász művész, a művészeti ág egyik legkiválóbb hazai képviselője 2x2 méteres jégtömbökből kelti életre állat- és nonfiguratív szobrait.

Az érdeklődők összesen nyolc jégszobor, megszületésének lehetnek tanúi, az előkészítéstől a végkifejletig. A szükséges jeget, melyekből a különleges alkotásokat készítik, kisebb tömbökben szállítják a helyszínre.

Jégszobrokat már Michelangelo is készített, télen ugyanis a jégből véste ki készülő munkáinak tervváltozatát. A jégszobrászat, mint önálló művészeti ág kitalálása mégis a japánok nevéhez fűződik, ismertté viszont Amerikában vált.

Floridában nem is igazi az a parti, ahol az úszómedence melletti svédasztal közepén nem olvadozik jégvirág, jéghattyú vagy jégkutya. Az áttetsző, elegáns, különös szobrok iránt itthon is egyre többen érdeklődnek, s biztosan gyönyörű alkotásokkal találkozhatnak azok az érdeklődők, akik január utolsó napjain meglátogatják a kiállítást..

 

2005. január 26-30.
Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ
Emlékmű előtti terület
1026 Budapest, Lövőház u. 2-6.

forrás: ma.hu

vissza Vissza a kezdőlapra