2005. március 22. kedd 22:43

 

Április elsejétől az egész országban, napi 24 órán keresztül hallható a katolikus rádió műsora


 
Április 1-től országos műsorszóró hálózaton jelentkezik a Magyar Katolikus Rádió – mondta a március 22-én a sajtó képviselőinek Spányi Antal, a rádió püspök-vezérigazgatója. A sajtótájékoztatón jelen volt Seregély István érsek, az MKPK elnöke, Veres András püspök, az MKPK titkára, és Juhász Judit, a rádió vezérigazgató helyettese.
 
Az ORTT-vel 2004. január 16-án kötött Műsorszolgáltatási Szerződésben foglaltak alapján két ütemben valósul meg az országos, középhullámú műsorszolgáltatás. Az első ütemben 2004. május 30-tól 2005. március 31-ig Szolnok telephelyről 1341 kHz-en, a második ütemben Lakihegyről a 810 kHz-es és Siófok-Balatonszabadi telephelyről az 1341 kHz-es frekvencián is sugározza a rádió adását az Antenna Hungária Rt. A középhullámú vételi lehetőségen kívül a műsor hallgatható műholdon, Interneten, valamint Budapesten és hat nagyvárosban a UPC Kábeltelevíziós hálózatán keresztül is.
 
A három új adóberendezés próbaüzemére 2005. március 23-31. között kerül sor. 2005. április 1-től a Magyar Katolikus Rádió műsorideje napi 24 órára bővül.
 
Elhangzott: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított és fenntartott intézmény hiteles és tárgyilagos tájékoztatással, a magyar kultúra és a magyar nyelv értékeinek fenntartásával kívánja betölteni közszolgálati feladatát.
 
A Magyar Katolikus Rádió együttműködik majd a várhatóan pünkösdkor induló, szerkesztőségünk által készített Magyar Kurír internetes napilappal, amelyről Veres András püspök adott előzetes tájékoztatást a megjelenteknek.
 
A Magyar Katolikus Rádió részletes programja megtalálható a rádió honlapján www.katolikusradio.hu címen. A programok visszakereshetők és visszahallgathatók – mondta el a rádió informatikusa. A műsort rendszeresen közli a Keresztény Élet is.
 
A tájékoztatón Papp Tamás az Új Ember főszerkesztője bemutatta a katolikus hetilap kéthetenként megjelenő Mértékadó című új programújságját. Az újság a keresztény értékeket közvetítő műsorokat szeretné kiválasztani és a nézők, hallgatók figyelmébe ajánlani. Természetesen megtalálható benne a Magyar Katolikus Rádió műsora is.

MK .

Vissza a kezdőlapra