2005. január 26. szerda 00:20

 

"Nagyajólét": már a kisvárosoknak is gond a bérek kifizetése

 

Már nem csak a kistelepüléseknek, a kisvárásoknak is gondot okoz a közalkalmazotti bérek idei kifizetése, az önkormányzatok jó része csak kölcsönökből tudja fedezni a hiányt - közölte a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke kedden Budapesten

 

"A gondok és a finanszírozási problémák elérték a kisvárosokat is", a települések nem képesek a közalkalmazotti béreket finanszírozni - mondta Dióssy László, aki egyébként Veszprém kormánypárti, SZDSZ-es polgármestere.

Dióssy emlékeztetett: a közalkalmazotti béreket január 1-jével 7,5, míg szeptembertől újabb 4,5 százalékkal kell megemelnie a helyhatóságoknak. A központi költségvetés ennek csak kétharmadát állja, miközben az önkormányzatok egy része képtelen előteremteni a fennmaradó egyharmad részt. Dióssy László közölte:

megbocsáthatatlan bűn, hogy az önkormányzatoknak működésre kell kölcsönt felvenniük.

Ugyancsak finanszírozási problémaként említette, hogy az önkormányzatok mellett forráshiány miatt "elsuhannak" az uniós pályázati, fejlesztési lehetőségek. Az önkormányzatok a korábbi években már megtették azokat a lépéseket - létszámleépítéseket, iskola-összevonásokat -, amelyek tartalékforrásokat szabadítottak fel - hívta fel a figyelmet.


 

forrás: fideszfrakcio.hu

vissza Vissza a kezdőlapra