2005. március 21. hétfő 21:40

 

Nógrádi bemutatkozás

Múlt szombattól egészen Nagycsütörtökig, majd a húsvéti ünnepeken is nógrádi falvak mutatkoznak be az Arcvonal irodalmi kávézóban (Budapest V. ker. Haris köz 3)

Aki ma arra járt a terényiekkel találkozhatott, s ha szerencséje volt a polgármester még jóféle feketeribizke pálinkával is megkínálta. Láthatott tojásfestést, tanulhatott is festeni, ha akart. Volt néhány szép csipke, amelyeket honlapunk olvasói már ismerhettek. Kóstolhatott a finom helyi specialitásokból, beszélgethetett eredeti terényi viseletbe öltözött asszonyokkal, még egy menyasszonyt is lehetett köszönteni.

Aki vette a fáradságot s felment a kávézó emeleti helyiségébe, nemcsak élvezhette az igazán kiváló kávét, hanem egy szemet-lelket gyönyörködtető babakiállítást is megtekinthetett. Az érdeklődő megtudhatta, hogy arrafelé az a szokás, hogy a menyasszony egy szép helyi viseletbe öltöztetett babát kap az esküvőn. A babakiállítás az egész térséget felöleli, s a rendezvénysorozat egész idejében megtekinthető.

Mit mondjak, férfi szemmel is érdemes volt megnézni, hölgyeknek, leányoknak meg különösen is ajánlott. De elég a szóból. Most egy képes beszámolóval próbálok kedvet csinálni: nézzétek meg!  A bemutatkozó napokra dr. Nagy Andor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) javaslatára került sor. Gratulálunk, jó ötlet volt, Képviselő Úr!

Surján László

Herencsény Halápi menyasszony
Nagylóc Galgaguta
Szanda Rimóc
Varsány Cserháthaláp
Terényi menyasszony, immár igazi! és a terényi asszonyok, öltözködés közben.

vissza Vissza a kezdőlapra