2005. január 31. hétfő 15:44

 

Időközi polgármester választások

 

A Zala megyei Bánokszentgyörgyön a KDNP színeiben induló Bedenek József lett a polgármester, alaposan maga mögé utasítva a többi jelöltet. Bánokszentgyörgyön kívül még másik három településen is választás volt.

Valamennyi győztesnek eredményes munkát kívánunk!

 

A Békés megyei Csabaszabadiban ismét a régi vezetőt, a függetlenként induló Szabó Vilmosnét választották polgármesternek az időközi önkormányzati választáson. A 321 választásra jogosult polgár hat polgármester és 13 képviselőjelölt között választhatott. A hat polgármester-jelölt közül öt független, egy pedig az MSZP színeiben indult.  230-an voksoltak érvényesen, közülük 105-en szavaztak a függetlenként indult régi polgármesterre. A további öt polgármester-jelöltből Kormosné Marozsán Klára (független) 53, Hankó János (MSZP) 36, Mlinár György (független) 23, Kesjár Irán Katalin (független) 9 és Danczik László (független) 4 szavazatot kapott.

 

A Borsod-Abaúj- Zemplén megyei Oszláron Tóth Zoltán nyerte meg az időközi polgármester választást. A Mezőcsát városához közeli település első számú vezetője, Seres Lajos korában indoklás nélkül lemondott, posztjára pedig három független jelölt pályázott. A választásra jogosult 352 helyi állampolgár közül 209-en voksoltak, 3 szavazat érvénytelennek bizonyult. A legtöbb szavazatot, 105-öt Tóth Zoltán kapta, így ő lett a település polgármestere. Kasza Vilmosnéra 69-en, Borsós Lajosra 32-en voksoltak.

 

Sor-
szám
Település Megye A választás típusa A választás időpontja
2005.
A megválasztott polgármester/
képviselő neve
A jelölő
szervezet(ek) neve

1

Bánokszentgyörgy

Zala polgármester

január 30.

Bedenek József KDNP
képviselő-testület 7 tagú testület megválasztása 4 fő független
2 Csabaszabadi Békés polgármester január 30. Szabó Vilmosné független
képviselő-testület 5 tagú testület megválasztása 4 fő független szlovák kisebbségi jelölt,
1 fő független
3 Ormándlak Zala polgármester január 30. Méry Zoltán független
képviselő-testület 5 tagú testület megválasztása 5 fő független
4 Oszlár BAZ polgármester január 30. Tóth Zoltán független

 

vissza Vissza a kezdőlapra