2005. március 18. péntek 21:25

 

Program-ajánló

 

Kozák Andrásra, a közelmúltban elhunyt Kossuth-díjas színművész emléke előtt tiszteleg a Vidám Színpad március 21-én. Ezen a hétfői napon Kozák András életművéből idézünk fel hat filmalkotást: Jancsó Miklós, Gaál István, Zolnay Pál és Kósa Ferenc munkáit. A vetítés a nagyszínpadon lesz. Azon a helyen, ahol pályája utolsó két szerepében láthatta a közönség, a Tévedések vígjátéka Égeonjaként, illetve az Ahogy tetszik Hercegeként. Délelőtt 10 órától folyamatosan peregnek a filmek előreláthatólag este 8-ig. Belépődíj nincs. A látogatók a színház előcsarnokában megtekinthetik B. Müller Magda fotóművész kiállítását, amely Kozák András legemlékezetesebb filmszerepeiből nyújt válogatást. A bemutatásra kerülő filmek (a felsorolás nem azonos a vetítés sorrendjével): Így jöttem, Csillagosok, katonák, Fényes szelek, Sodrásban, Tízezer nap, Arc.

Fábry Sándor rendhagyó óévbúcsúztató estje, melynek keretében a Bagi-Nacsa duó és Zséda is fellépett, hatalmas sikert aratott a Belvárosi Színházban (volt Broadway mozi). A nagy érdeklődésre való tekintettel Húsvét apropóján is összeáll a sokat ígérő program, ahol a népszerű showman újdonatúj poénokkal rukkol elő, a humorista-páros tagjai, vagyis Bagi „Orbán" Iván és Nacsa „Gyurcsány" Olivér az évértékelő beszédeket értékelik ki, valamint Zséda a nemsokára induló tavaszi turnéjából ad egy kis ízelítőt. A Tavaszi Bezsongás című műsor közkívánatra március 27-én, húsvét vasárnap 19 órakor kezdődik a Belvárosi Színházban (VII. Károly Krt. 3/a).

 A Szegedi Nemzeti Színház kortárs bemutatói. A színház műsorra tűzte a többi között Christopher Hampton Teljes napfogyatkozás című, Verlaine és Rimbaud kapcsolatáról szóló darabját, Pataki Ferenc színművész rendezésében. Pataki játssza a főszerepet is a felnőtteknek szóló darabban. A svéd szerző, Olov Enquist A nap huszonötödik órája című művét is megtekintheti a kortárs darabokat kedvelő közönség, a svéd színmű magyar változatának főszereplői Kállóy Molnár Péter, Fekete Gizi és Gerbert Judit. A Szegedi Kortárs Balett március 10-én adta elő első alkalommal Juronics Tamás új, Atlantisz című darabját, melynek zenei alapját a világ egyik legjobbjának tartott kortárs zeneszerző, Eötvös Péter hasonló című műve adja. Hobó rajongói is találhatnak kedvükre való programot a színház márciusi kínálatában: 26-án az énekes Tudod, hogy nincs bocsánat című, megújított József Attila-estjét adja elő.

.

Vissza a kezdőlapra