2005. április 19. kedd 21:00

 

Könyv-ajánló

 

Joseph Ratzinger: Krisztusra tekintve

A könyv Ratzinger bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa, 1986 nyarán tartott lelkigyakorlatának anyagát tartalmazza. A lelkigyakorlat gondolatmenete a három "isteni erény'' (hit, remény, szeretet), körül mozog és a keresztény horizonton felvázolt filozófiai ábrázolást kitágítja a teológia és a lelkiség felé.

A könyvet bárki "kiveheti" (letöltheti) a  Pázmány Péter Elektronikus Könyvtárból az alábbi címen:

http://gimn-db.piar.hu/pazmany/k186.htm

 

A Könyvtár használata, a könyvek formája


Az elektronikus könyvtárban nincs olvasóterem, hanem a szükséges könyveket ki kell venni (vagyis ,,letölteni''). Letöltés után mindenki a saját számítógépén olvashatja, ill. használhatja fel a szöveget. A hálózaton keresztül böngészni, ill. olvasni drága és lassú. A saját személyi számítógép használata a leggyorsabb és legolcsóbb, a könyv pedig az olvasó birtokában marad. Azoknak, akik nem rendelkeznek Internet-kapcsolattal, postán elküldik a kért könyveket. Ebből a könyvtárból ügy kölcsönözhetünk, hogy nem kell (és nem is lehet) a kikölcsönzött könyveket visszaadni!

A Könyvtár a kiadványokat kétféle alakban adja közre:

A Könyvtárban található file-ok neve


Minden kiadvány négyféle file formában található meg a Könyvtárban: text file (formálatlan változat), help file (,,Súgó'' formátum), tömörített text file és tömörített help file. Ezenkívül minden help file-hoz tartozik egy ikon file.
Minden file nevének (file name) a két utolsó karaktere a verziószám (01 az első változaté, 02 a másodiké, stb). A file nevének kiterjesztése (file extension) mutatja a file típusát:

 .

Vissza a kezdőlapra