2005. április 27. szerda 22:34

 

Egy éve az Unióban

 

Május elseje 2004 óta új tartalommal gazdagodott. Az Unióba való belépésünk alkalmából egy éve országszerte nagy ünneplések voltak. Itt az ideje, hogy mérleget készítsünk. Meghozta-e a taggá válás a hozzá fűzött reményeket, vagy sem? A lekesedőknek vagy a kétkedőknek lett igaza?

A válasz egyszerű: egyiküknek sem. A lelkesedésre semmi ok, a kétkedők pedig ott tévedtek, hogy a felemelkedés hiánya nem az Unió hibája, hanem a kormányzaté. A most leváltott mezőgazdasági miniszter a kormány uniós sikertelenségének szimbóluma, s a mulasztásokat a leváltás ténye nem feledteti.

Ám nem szeretnénk az évfordulót valamiféle pártpolitikai csatazajjal megzavarni. Beszéljenek hát a tények. Nézzük meg, hogy miként alakult az államadósság, az államháztartás hiánya, a munkanélküliek aránya és száma, a nemzeti össztermék és az infláció.

 

 

 

 

Egyik mutató sem változott kedvezően. Kötve hisszük, hogy a rendszeres minisztercserék változtatnának e negatív folyamatokon. Az általános hanyatlás viszont arra késztette a Fidesz vezetését, hogy a legégetőbb területeken konstruktív együttműködését kínálva segítsen hozzá a kilábaláshoz. Ne teljen el üres helybentoporgással a hátralévő egy esztendő.

R.I..

Vissza a kezdőlapra