2005. június 20. hétfő 21:37

 

Egyre mélyebben az adósságcsapdába

Magyarország roadshow-t rendez e héten Japánban az 50 milliárd jen (1 dollár=109 jen) értékben kibocsátandó szamurájkötvény ismertetésére

 

Magyarország roadshow-t rendez e héten Japánban az 50 milliárd jen (1 dollár=109 jen) értékben kibocsátandó szamurájkötvény ismertetésére - közölte hétfőn a kötvény szervezésében résztvevő cégek egyikének illetékese.

A Daiwa Securities és a Mizuho International szervezi a kibocsátást, amely két részletből áll, egy ötéves és egy hétéves lejáratú kötvényből.

A japán pénzügyminisztérium a múlt héten közölte, hogy Magyarország 200 milliárd jen értékű kötvény kibocsátásának szándékát regisztrálta a június 16-tól 2007 június 15-ig terjedő időszakra.

Magyarország 2005-ben eddig három külföldi pénznemben jegyzett kötvényt bocsátott ki: januárban egy tíz éves lejáratú kötvényt 1,5 milliárd dollár értékben, februárban egy 1 milliárd eurós kötvényt 15 éves lejáratra, májusban pedig egy 12 éves lejáratú 500 millió font sterlingben jegyzett kötvényt.

Magyarország hitelminősítésének besorolása a Moody's Invertors Sevice-nél A1-es, a Standard and Poor's-nál és a Fitch Ratings hitelminősítőnél egyaránt A-.

 .

Vissza a kezdőlapra