2005. április 22. péntek 23:10

 

Mélyponton az MSZP, hatodik hónapja romlik a miniszterelnök megítélése

Gallup felmérés 2005. áprilisában

 

Április második felében mélypontra süllyedt a vezető kormánypárt támogatottsága. Eközben a Fidesz támogatóinak aránya gyakorlatilag nem változott, -- a februári 32 és márciusi 30 százalékkal szemben most 31 százalék. Az MSZP tábora a februári és márciusi 24 - 24 százalékkal szemben szignifikáns értékben lecsökkent 19 százalékra. Ennél alacsonyabb értéket (18%) az elmúlt 6 év során csak egy hónapban mértünk, a múlt év októberében.

A miniszterelnök tevékenységének megítélése

A miniszterelnök tevékenységének megítélésében azok aránya, akik pozícióba kerülésekor már véleményt formáltak és bizalmat előlegeztek neki, gyakorlatilag nem változott. November óta minden hónapban egy kivétellel, ahogy most is, a megkérdezettek kerek egyharmada (33%) ítéli meg tevékenységét pozitívan.
Ezzel szemben, azok aránya, akik elégtelennek tartják miniszterelnöki tevékenységét, ugyancsak november óta minden hónapban szignifikánsan növekszik. A novemberi 23 százalékkal szemben az elmúlt hónapban 47% volt az elégedetlenek aránya. Április végére ez az arány tovább növekedett és mostanra már a megkérdezettek 51 százalékát teszi ki ez a tábor. 

Bővebben: http://www.gallup.hu/Gallup/release/ppref050422.htm melyből különösen az iskolai végzettség, és a lakhely szerinti pártpreferenciákat érdemes elemezni.

 .

Vissza a kezdőlapra