2005. május 21. szombat 16:20

 

A kereszténydemokrácia markáns képviseletére szerződünk

A Kereszténydemokrata Néppárt országos választmánya mai ülésén elfogadta a párt alapelveit és programját, továbbá néhány pontosítással jóváhagyta az egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt. 

Az ülés fontos állomása volt annak a munkának, amelyet még Varga László dr. úgy fogalmazott meg, hogy lépésről lépésre helyre kell állítani magát a pártot, amelyet a Giczy-Bartók korszak, - nevezhető volna talán akár Füzessy korszaknak is - képletesen szólva a földdel tette egyenlővé. Az építkezés persze nemcsak abban áll, hogy a párt ismételten megújítja alapelveit, s megfogalmazza programját. A lépésről-lépésre haladás fontos állomása volt a szécsényi majd a soproni választás. Mindkét helyen győzött a Fidesz-KDNP közös jelöltje, akik mindketten tagjai is a Kereszténydemokrata Néppártnak. A választmányi küldöttek nagy örömmel, szeretettel ünnepelték a soproni győztes Firtl Mátyást, aki egyébként a KDNP alapító tagjai közé tartozik.

 

A választmányi ülésen Latorcai János megnyitó beszéde után Semjén Zsolt szólt a párt hivatásáról, majd üdvözlő beszédek következtek. A választmányi ülésről képes beszámolót készítettünk.

Latorcai János megnyitja az ülést Az elnöki asztalon Konrad Adenauer és Barankovics István képe

Semjén Zsolt és Konrad Adenauer beszélnek Ugyanők az elnöki asztalnál
Kövér László beszéde Két László: Kövér és Surján

Szászfalvi László bejelenti, hogy a Kereszténydemokrata Fórum
csatlakozni kíván a Kereszténydemokrata Néppárthoz
Mészáros József alelnök ismerteti a párt programját

 

Vissza a kezdőlapra