2005. május 23. hétfő 21:02

 

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

 A Kereszténydemokrata Néppárt felkéri a miniszterelnököt, hogy rögtönzések helyett a társadalmi igazságosságnak megfelelő, az ország helyzetét figyelembe vevő, felelős döntéseket hozzon. Timeo et danaos dona ferentes... Félek a görögöktől, még az ajándékhozóktól is.

A családtámogatási rendszer, az egyik jövőnket meghatározó legfontosabb és egyben legégetőbb társadalmi kérdés. Ezért napirend előtti rögtönzések helyett értelmes és érvelő párbeszédre volna szükség.

Demográfiai helyzetünk jelen tendenciák mellett a jövő felélését jelenti. Ezért valljuk, hogy a támogatandó társadalmi cél az, hogy a felelős anyaságot, felelős apaságot (II. János Pál pápa) segítsük és a támogatás valóban a jövő nemzedékét szolgálja.

Ezért a rendszert nem megnyirbálni, vagy szerzett jogokat megszüntetni, hanem továbbfejleszteni szükséges. Kezdetektől fogva javasoljuk a közteherviselést jobban szem előtt tartó, választható családi adózás bevezetését.

A gyermeknevelés az egyik leghasznosabb tevékenység. A gyermekekért élő családok egyben a gyermek- és ifjúságvédelem legfőbb preventív eszközei.

A családtámogatás működő rendszerét ezért úgy szükséges továbbfejleszteni, hogy a támogatások valóban a gyermekek életkörülményeit javítsák.

Álhumánus megoldások helyett valódi humanizmust akarunk, az édesanyák esélyegyenlőségét, a gyermekekért élők megbecsülését, a nemzedékek szövetségégét. Az ország csak így boldogulhat.

Budapest, 2005. május 23.

Dr. Lukács Tamás
szóvivő
Dr. Semjén Zsolt
 KDNP elnök

 .

Vissza a kezdőlapra