2005. június 18. szombat 14:10

 

Készen áll a Szent István Terv

 

Szent István Terv néven nemzetstratégiai dokumentumot készített a Professzorok Batthyány Köre. A társadalomtudományi munka a nemzet előtt álló legfontosabb feladatokat veszi sorra - közölte szombaton Náray-Szabó Gábor, a szervezet elnöke és Pálinkás József, a Fidesz kulturális tagozatának vezetője, a szervezet tagja.

 

A Professzorok Batthyány Köre 10 éves jubileumi rendezvényének szünetében tartott sajtótájékoztatón Pálinkás József reményét fejezte ki, hogy a Szent István Terv az elkövetkezendő évekre iránytűt, zsinórmértéket jelenthet a politika és a közélet számára. A dokumentum alcíme: gondolatok a nemzet felemelkedéséről. Foglalkozik Magyarország múltjával és a kívánatos jövővel, a vidék problémáival, népesedéssel, a cigányság helyzetével, oktatással, gazdasággal és Európával is - mondta Pálinkás József.

Náray-Szabó Gábor úgy fogalmazott, hogy a Szent István Terv azzal a gondolattal foglalkozik, miként lehet elérni, hogy a magyar emberek jobban boldoguljanak az életben. Pálinkás József elmondta: a Professzorok Batthyány Köre az elmúlt tíz évben megkerülhetetlen lett a magyar szellemi közéletben. "Kialakulhat a magyar polgári-nemzeti-konzervatív oldalon egy olyan erős szellemi bázis, ami lehetőséget ad arra, hogy egy jobboldali nemzeti-konzervatív kormányzás intellektuális hátterét megteremtse" - hangsúlyozta.

forrás: fideszfrakcio.hu

Vissza a kezdőlapra