2005. június 20. hétfő 21:35

 

Vissza a szocializmusba

Nem olcsó a taxi mifelénk, de a különféle cégek az egymással való versenyben komoly kedvezményekkel is előállnak. Mindennek vége lenne, ha a szocialista fővárosi képviselőnek a fix ár bevezetéséről szóló javaslatát elfogadnák. Magyarország másfél évtizede a piacgazdaság útján jár, s ez alatt ennek sok hátrányát ismerte meg. Most a kevés előnyből is elvennének egyet a budapesti közönségtől.

 

Kedden tárgyalnak majd a képviselők a fix áras taxizásról szóló előterjesztésről a Főpolgármesteri Kabinet soros ülésén - mondta el az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy a taxiállomások létesítésével és a fix áras taxizásról szóló előterjesztésről csak kedden váltanak szót, mivel hétfőn, a sok napirendi pont időigényes tárgyalása miatt erre nem került sor.

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti kétnapos ülésére szánt két előterjesztésről a szocialisták csak a jövő héten foglalnak állást. A szabad demokraták korábban már megfogalmazták különböző aggályaikat a tervezettel kapcsolatban.

A Rusznák Imre szakbizottsági elnök szorgalmazására készített javaslatot a Gazdasági Versenyhivatal és a gazdasági tárca is jogsértőnek tartja. A néhány száz, úgynevezett "mezítlábas" taxis támogatja a tervezetet, a fuvart szervező taxis cégek viszont elvetik azt, kivált, mert elfogadása esetén összességében akár 60 százalékos tarifaemelést is eredményezhetne.

 .

Vissza a kezdőlapra