2005. június 21. kedd 23:01

 

Nagy Feró Harley-Davidsonon

 

Az idén tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Devils Motor Club ( az egyik legrégebben – tizenhét éve – fennálló hazai motorosklub ) az ország és Közép-Kelet Európa legnagyobb saját, egyedi arculattal rendelkező motoros-találkozóját Újszilváson, június 24 és 26 között. A tavalyi rendezvényen összesen tizenegy országból, ötezer motor és tízezer látogató érkezett.

Szelíd motorosok… Ha azt a nevet halljuk, hogy Harley-Davidson, szinte mindannyian valami hatalmas, méltóságteljes dohogó motorkerékpárra gondolunk.  Pedig a Harley több, mint egy motor – egy egész életforma szimbóluma. Aki látta Jack Nickolson és Peter Fonda alakítását a „Szelíd Motorosok” című filmben, tudja, hogy a chopperek nyergében ülő férfiak többsége a szabad, előítéletektől mentes, non-konformista életszemlélet mellett kötelezte el magát.

A szelíd motorozás napjainkban éli reneszánszát. Növekvő népszerűségét egyértelműen jelzi, hogy a világon – így Magyarországon is – egyre több chopper, motorosbolt, - újság és – klub jelenik meg. Magyarországon a chopperes motorozás szelíd, szélsőségektől, bűnözéstől mentes válfaja honosult meg, ahol az a fontos, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, és bejárják vele hazánkat és a világot. A motoros-találkozó különleges, nagyszerű esemény a motorosok világában. Nyugat-Európában és a tengeren túl nem ritka, hogy több tízezer motoros ad randevút egymásnak egy-egy hétvégére. A motoros találkozón ismerik meg egymás klubjait, motorjait, technikai fortélyait. És persze nincs igazi, jó hangulatú buli napközbeni ügyességi játékok, motorszépségversenyek és esti nagykoncertek nélkül. A Devils Mc újszilvási találkozói az elmúlt években a hazai sajtó mellett több külföldi lap elismerését is kivívta. Így több német, francia, sőt még japán magazin is beszámolt az eseményről. A legnagyobb motoros lap, a Bikers News első magyar vonatkozású írása is újszilvásról közölt cikket (egyedülálló módon, négy oldalon „Mega Puszta Party” címmmel), s az óta is minden névben tudósítót delegálnak az eseményre. Az idei találkozó is bővelkedik programok és sztárvendégekben. Lesz motorszépségverseny, motorshow, megválasztják a legszebb motoroslányt és közben rengeteg koncert; többek között fellép: egy különleges rockshow-val az Irigy Hónaljmirigy, a Beatrice, a Tankcsapda, a Sex Action, a Blues Company, a Tequila, valamint a Nemcsak Berry. Játékmester: Nagy Feró. A szervezők Újszilváson felépítettek egy 50x30 tavat, középen szigettel, egy hatalmas színpadon a legkorszerűbb hang, fény és pirotechnikával kiegészítve. A motorozás mellett lehetőség van sétarepülésre, helikopterezésre és bungee jumping-ozásra.

 .

Vissza a kezdőlapra