2005. június 29. szerda 22:01

 

SZENTÁGOTHAI JÁNOS TUDÁSKÖZPONT

  A Tudásközpont tájékoztatja Önt az alábbi rendezvényről.

    TÁJÉKOZTATÓ

  Hazai és külföldi magyar kutató-fejlesztő szakemberek részvételével a Veszprémi Egyetemen kerül megrendezésre a

  "Mi, fiatalok a magyarkutatás-fejlesztés jövőjéért - Mit akarunk, és hogyan váltsuk valóra? " című konferencia

  2005. július 8-9. között.

  Az ország versenyképességének biztosítása érdekében fontos kritikus tömegű kutatócsoportok létesítése és a kutatási eredmények optimális hasznosítása. Lényeges tehát a fiatal szakemberek számára olyan új, hazai K+F munkahelyek létrehozása, amelyek vonzóak lehetnek a külföldön dolgozó tehetséges magyar kutatók számára is. Továbbá szeretnénk, ha a fiatalok nagyobb arányban vennének részt tudásalapú vállalkozások elindításában és működtetésében. A konferencia ezen témák megvitatatására kíván platformot teremteni.

 A plenáris üléseken megvizsgáljuk a külföldi és hazai intézményrendszert a fiatalok érvényesülése szempontjából. Munkacsoportok keretében pedig egyéni tapasztalatok bemutatására, valamint konkrét javaslatok megvitatására kerül sor, a következő kérdésekre keresve a választ:

  Az ország versenyképességének növelése nem valósítható meg anélkül, hogy a fiatalok jelentős szerepet ne vállalnának ebben. Közös gondolkodásra invitálunk tehát minden fiatal kutató-fejlesztőt, illetve az ő támogatásuk iránt elkötelezett érdeklődőt. Cél, hogy javaslatot tegyünk a jövő K+F fejlesztési irányvonalaira. A rendezvényre jelentkezni az online regisztrációs lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lap és a program az NKTH weboldalán érhető el:

 http://www.nkth.gov.hu/main.php?folderID=1207

További információ:

Maczel Márta, PhD.

Harsányi Mária

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH)

Külkapcsolatok Főosztálya

Cím: 1117 Bp., Neumann János u. 1/C

Tel.: (06 1) 484 2577/2585

Fax: (06 1) 484 2566

marta.maczel@nkth.gov.hu

maria.harsanyi@nkth.gov.hu

eszter@rekhiv.sote.hu>

 .

Vissza a kezdőlapra