2005. július 17. vasárnap 21:13

 

1956 "központi" emlékműve

 

Kivonat a HUNGLOBBY heti leveléből:

 

1) 1956 "KÖZPONTI" EMLÉKMŰVE
 
Gyurcsány Ferenc szerint: "Ahány résztvevője volt az eseményeknek, annyiféleképpen élték meg a történteket. Ez az emlékmű senkit sem fog kényszeríteni arra, hogy feladja a saját 56-át".
 
Hát ezt nem! De üzenem ennek az ingatlan spekuláns KISZ vezetőnek, hogy aki "másképpen" élte meg a szabadságharcot, azt magyarul úgy hívják, hogy hazaáruló! Azt is üzenem, hogy ha nem kíván olyan emlékművet kényszeríteni a nemzetre, mely netán zavarja az ÁVÓ-sokat, ha fél megbántani a megszállók tankjainak védelméből a saját honfitársaikra tüzelő pufajkásokat, azzal nem a finom-lelkűségét vagy a diplomatiasságát bizonyítja! 
 
A Fővárosi Közgyűlés által, a hetvenkilenc beérkezett terv közül egyhangúlag elfogadott és 5 millió forinttal díjazott "alkotást" a néhai Sztálin szobor helyére szánják. A 2006 (NEM 1956!) vasoszlopból álló ék alakú oszloperdő egy 56 fokos szöget zár be a Dózsa György úttal. A 23x23 centiméter keresztmetszetű rozsdás vasoszlopok közé beállhat a turista, hogy jó fényképet vihessen aztán haza ebből a jópofa országból, a mi fővárosunkból (ugyanúgy, mint amikor New York narancs színű esernyői között fényképeztethette magát). Jó hecc lesz ugye?!
    
Az ék éléhez közeledve a vasoszlopok megnőnek 2 métertől 8 méter magasra, besűrűsödnek és rozsdamentessé válnak. Hát így! Így hazudnak még mindig, minden hullámhosszon, rendületlenül! Még szerencse, hogy jövő tavasszal letűnik a színről az ÁVH-st a Pesti Sráccal a jövő generációk tudatában összemosni igyekvő  KISZ-es is, meg a városi tanács is, mely ezt helyesli.
 
Már most fel kell készülnünk nem csak arra, hogy jövő tavasszal oda küldjük ezt a rozsda temetőt ahová való, de arra is, hogy 6 hónap alatt megépüljön egy méltó emlékmű, egy olyan, mint amilyennel apáink emlékeztek 1848-ra.
 
Ezért fontos tudatosítani a magyar közvéleménnyel azt is, hogy a Gellért hegyi "halas asszony" kezében lyukas zászló is loboghat! Ezért fontosak Egervári Gyula és Balogh Béla szobortervei, (mindkettő Sztálin csizmáiból indul ki, egymással könnyen összeegyeztethetőek, s az egyikre már a pénz is megvan), mert jövőre gyorsan kell majd dolgoznunk, hogy október 23-án egy 56-hoz méltó emlékmű előtt tiszteleghessen a világ.
 
A Bostonban felállított 56-os emlékmű megtekinthető a következő honlapon:
http://www.iboston.org/mcp.php?pid=hungarian&laf=pap

 

 .

Vissza a kezdőlapra