2005. július 22. péntek 23:37

 

Invitáló - Nyár a Lánchídon!

Az autósoknak rossz hír, a sétát szeretőknek talán nem az: folytatódik a Nyár a Lánchídon programjainak sorozata. Szombaton és vasárnap, a rendezvény negyedik hétvégéjén is, reggel 10:00 órától bábszínházzal várják a szervezők kicsiket és nagyokat. Ezután 11:00 és 16:00 óra között bemutatkozik az Észak-Magyarországi turisztikai régió. Az Észak-magyarországról érkező néptáncosok, zenészek látványos színpadi produkciókkal csábítják a vendégeket a forgalom elől elzárt hídra. Fellép majd a Kazári Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Palóc Bokréta Hagyományőrző Együttes, a Tardi Hagyományőrzők, a Szederinda Néptáncegyüttes, a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, valamint a Kétbodonyi Néptánccsoport. A népszerű kézműves bemutatók keretében ezen a hétvégén a látogatók a csuhébaba készítés, a matyóbaba készítés, tojáspatkolás, hímzés, fazekasság, tojásfestés fortélyaival ismerkedhetnek.

Most hétvégén is lesz természetesen jazz a Lánchídon esténként; a koncertsorozat szombati fellépője a Bosambo (Tóth István – gitár, Winand Gábor – ének, fuvola, szaxofon, Barcza-Horváth József – basszusgitár, Szendőfi Péter – ütőhangszerek), vasárnap pedig a Trio Midnight (Oláh Kálmán – zongora, Egri János – nagybőgő, Balázs Elemér – dob) szórakoztatja a közönséget.

A budai oldalon szombati fellépő lesz a Minus One Jazz Band, az Arasinda Együttes illetve az Ágoston Quartet. Vasárnap a világzene képviselői lépnek színpadra: Agostones: Ördögbomba (world music), Ferenczy György Duó: Harmonika world, Csík Zenekar – „Be sok eső be sok sár”.

Szombaton délután rendhagyó programként, a Magyarországi Krisna-tudatú hívők ünnepi és igen látványos felvonulásával egészül ki a Nyár a Lánchídon programsorozat, hiszen a Felvonulási térről induló díszes menet a Lánchidat is útba ejti. A korábbi évekhez hasonlóan a Szekérfesztivál most is a Tabánban ér majd véget.

 

 .

Vissza a kezdőlapra