2005. augusztus 17. szerda 21:13

 

 

Nyílt levél!

Népszabadság (Szabad Nép)
Szerkesztősége

E-mail cím: szerkesztoseg@nepszabadsag.hu


Hölgyeim és Uraim!

Július közepén feladó nélküli (!) levelet hozott a posta, melyben egy Hírlevél lapult. A Hírlevél szerint én, mint a Kossuth Kiadó törzsvásárlója elnyertem a Népszabadság (Szabad Nép) egy havi ingyenes előfizetését 2005. év augusztus hónapjára.

Már itt meg kell állni, mert Önök, ahogy legszebb hazugságukkal, az elhíresült Teller-levéllel, most is hazudtak. Nem csak most, de évekre visszamenően nem voltam törzsvásárlója a Kossuth Kiadónak, vagy ha vettem is az adott kiadó által kiadott könyvekből, akkor azt név nélkül tettem, azaz nem tudom milyen adatbázis felhasználásával jutottak adataimhoz, de ez Péterfalvi Attila adatvédelmi biztosra tartozik.

Nem titkolhatom el, hogy a Hírlevélben szerepelt egy telefonszám, melyen az ingyenes Népszabadság (Szabad Nép) számot le lehet mondani. Azonnal, nem késlekedve hívtam a megadott számot, melyen jeleztem, hogy nem is vagyok törzsvásárlója a Kossuth Kiadó termékeinek és "becsületes magyar család" lévén nem tartunk igényt a lap ingyenes példányára, sőt tiltakozunk ellene. A vonal túloldaláról egy női hang tudomásul vette bejelentésemet.

Ennek ellenére 2005. augusztus 1-ével levélszekrényemben megjelentek a Népszabadság (Szabad Nép) példányai, melyek elveimnek megfelelően olvasatlanul a helyükre, azaz a kukába (gyengébbek kedvéért: a szemétbe) kerültek. Újabb telefonok következtek, hogy a lapot lemondjam.

Ennek eredményeképpen, úgy augusztus 8-10-e táján, mondhatni telefonjaim hatására, egy reggel vaskos csomagot találtam levélszekrényemben, mely a Népszabadság (Szabad Nép) összegyűjtött példányait tartalmazta: 2005. augusztus 1-től, az adott napig.

Kérdem én: mi ez, ha nem zaklatás, aminek gondolom nem csak én, hanem honfitársaim ezrei, tízezrei lettek kitéve egy, "kerül, amibe kerül, pénzünk úgyis van bőven" elvre épülő választási elő-kampány keretein belül.

Az, hogy Önöknek sok pénzük van, az az Önök szerencséjének, meg a félresikerült rendszerváltozásnak köszönhető, de ezt a pénzt lehetne tisztességes célra is fordítani. Például támogatni egyházi iskolákat (bűnbánatként az egykori Pócspeti-perben, Grősz-perben, Mindszenthy-perben, és sok egyéb egyházellenes perben vállalt szerepükért), támogatni a határon túli magyarokat, kicsit feledtetve velük az önök szellemiségéhez igen közel álló mostani kormány 2004. december 5-i népszavazással kapcsolatban követett minősíthetetlen álláspontját, vagy csak egyszerűen az itthoni szegények megsegítésére ajánlani kisebb-nagyobb összeget, hiszen azt nyilván önök is tudják, hogy a kormányzati körökből elhangzó "lendületben az ország", meg "nagy a jólét" kijelentések legfeljebb a később kivégzett Mária Antoinette-nek a Nagy Francia Forradalom előestéjén elhangzott mondataira rímelnek, amikor a később guillotine alá került királynő arra a hírre, hogy "nincs a népnek kenyere", nemes egyszerűséggel azt válaszolta: "Akkor egyen kalácsot!". A következményeket ismerjük!

De félretéve a történelmi példákat, a leghatározottabb módon tiltakozom az ellen, hogy címemre bármikor, bármilyen Önökhöz és eszmekörükhöz tartozó kiadványt küldjenek.

Budapest, 2005. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján

      Dobai Miklós
      Budapest, IV. Dessewffy u. 25.
 

.

Vissza a kezdőlapra