2005. július 06. szerda 22:53

 

Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetőjének közleménye

a

Kúttalan utakon

A megrongált és víz nélküli kutak közegészségügyi, turisztikai és városképi szempontból károsak. Kánikula idején nagyon fontos, hogy a belvárosban közlekedő turisták, dolgozók, itt élők, kezet tudjanak mosni, lehűtsék a homlokukat, ihassanak egy korty vizet. A városvezetésnek nagy figyelmet kellene fordítania arra, hogy az ivóvíz kutak működjenek. A kutak fenntartása alacsony költséggel megoldható, mégis egyharmadában nincs víz.

Szégyenletes példa erre a belvárosban, a Deák Ferenc utcában lévő kút, amelyet Bécs városa ajándékozott Budapest polgárainak: rozsdás, összefirkált, száraz és szemetes.

Budapest a fürdők városa, a Duna fővárosa, amely lehetne egy csodálatos, tiszta hely, ahol barátságos kutak csordogálnak, vidám szökőkutak hűsítik a levegőt.

Felhívjuk a város vezetését, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az olyan problémákra, amelyeknek a megoldása alig igényel pénzt, mégis nagyon látványosak. Ugyanis Budapesten sok olyan apró probléma van, mint például a kutak helyzete, amely nem pénz kérdése, hanem az odafigyelésen múlik.

Budapest, 2005. július 6.

 .OS

Vissza a kezdőlapra