2005. augusztus 22. hétfő 22:16

 

Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetőjének közleménye

a

Demszky a tűzzel játszik

Nem múlik el nap, hogy ne lenne tűz, meghibásodás, baleset a BKV járatain. Ma azonban három súlyos esetre is fény derült: a frissen felújított Batthyány-téri metrómegálló beázott, valószínűleg fékhiba miatt összeütközött két villamos, és feltehetőleg ismét megrázott egy troli-vezetőt az áram. Egy nappal korábban - immáron megszokottan - egy újabb busz gyulladt ki.

Felháborító, sőt ijesztő, hogy mennyire balesetveszélyessé váltak a BKV járművei, miközben a jegyárak - pontosan a biztonság ígéretével - az egeket ostromolják. A baj nem most kezdődött, de Demszky Gábor főpolgármester azt még 2005 júliusában sem vette észre, ugyanis kérdésemre azt írta: A BKV Rt a közösségi közlekedés műszaki hátterét megfelelően biztosítja.

A főpolgármester vagy alszik, vagy nem ebben a városban él, hiszen még most sem akar tudomást venni a BKV katasztrofális helyzetéről. Szomorú, de a saját mércéje alapján érthető a tudatlansága, hiszen ha elismerné, hogy balesetveszélyesek a BKV járművei, akkor felelősséget is kellene vállalnia.

Így maradnak a balestek és a beismerés hiánya. Talán a megfelelő műszaki állapotnak köszönhető az áramütés, az ütközés, a tűz és a beázás két nap alatt? A főpolgármester a tűzzel játszik.

A budapesti polgárok védelmében követeljük: Demszky Gábor nyilatkozzon a BKV helyzetéről és vállalja a felelősséget!


Budapest, 2005. augusztus 22.
Kupper András
frakcióvezető

 .OS

Vissza a kezdőlapra