2005. július 28. csütörtök 22:22

 

A rémálom folytatódik

Kupper András fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezető és Németh Szilárd országgyűlési képviselő közleménye

 
Demszky Gábor megint átvágta a csepelieket

A Csepeli Gerincút nyomvonalán élő 24 ingatlan tulajdonosa kezdte úgy érezni, hogy véget ér a rémálom, miután megkapták kisajátított otthonaik ellenértékét. Tévedtek.
Bár ez az összeg nem elég jelenlegihez hasonló csepeli ingatlanok megvételére, a családok szinte mindegyike elfogadta a határozatot, amely alapján azonban augusztus 10-ig ki kellett volna költözniük házaikból. Menekültek az elmúlt évben szemétdombbá tett, patkányokkal, tolvajokkal és guberálókkal ellepett környékről. Július 22-én azonban a Közigazgatási Hivatal felfüggesztette korábbi döntését. Azaz: a pénz, amit a lakóknak kiutaltak (és azok elköltöttek), mégsem az övék, azt vissza kell fizetniük. Az ingatlantulajdonosok többsége úgy érzi: meglopja őket a Fővárosi Önkormányzat.
A megalázott, többszörösen is becsapott lakók nem kérnek mást, csak hogy a kisajátítási eljárás után ugyanolyan ingatlanokat tudjanak családjaiknak vásárolni, mint amilyenekben jelenleg is élnek. Két tüntetés, petíciók, levelek tucatjai után úgy érzik, aligha számíthatnak Demszky Gábor budapesti vagy Tóth Mihály csepeli polgármesterek segítségére. Választott tisztségviselőik évek óta kampányolnak a Csepeli Gerincút megépítésével, amikor azonban a problémákról volt szó, eddig csak egymásra mutogattak. Ami azonban a polgármestereknek csak egy, a teljesítetlen ígéret között, az itt lakóknak a mindenük. Minden, amit hosszú évek alatt megteremtettek: életük munkája, családjuk, otthonuk, vagyonuk.

Budapest, 2005. július 28.

Kupper András
Fővárosi Fidesz-MKDSZ
frakcióvezető

Németh Szilárd
országgyűlési képviselő
Csepel

 .OS

Vissza a kezdőlapra