2005. július 26. kedd 21:31

 

Az olasz fiatalok első zsinatának nyilatkozata

 

Július 15-17. között tartották Pescasseroliban, Abruzzo régióban a San Biagio-i szalezi közösség által összehívott fiatalok első zsinatát. A rendezvény témája „Az öröm: ajándék vagy kockázat”. Résztvevői azok a fiatalok, akik havonta elmennek San Biagio-ba, hogy megújítsák ígéreteiket a krisztusi mértékletes és szenvedélyektől távoli életvitelre. Ahogy Zakeus felmászott a fügefára, hogy lássa Jézust, a résztvevők is felkapaszkodnak a gyönyörű abruzzoi hegycsúcsokra. Magukkal viszik félelmeiket és bizonytalanságaikat, de bizonyosságaikat és jövőbe vetett bizalmukat is, hogy tanúságot tegyenek Istenről, aki az igazi öröm.

A zsinatuk során Zakeus példájától ihletve 3 csoportban folytattak megbeszéléseket: „minden idők embere, kíváncsiságával és kételyeivel”, „ember, akinek van bátorsága kockáztatni”, „ember, aki Jézussal találkozva, megismeri a szabadságot és az örömöt”.

A fiatalok a találkozó során a következő 12 pontban foglalták össze hitvallásukat:

Meggyőződésünk, hogy az öröm mindenkinek szól. Hiszünk az Evangéliumban: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy mindaz, aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örökké éljen.”

Nem ismerünk ettől eltérő más utat az öröm megélésére… Te ismersz más utakat? – zárul az olasz fiatalok első zsinatának hitvallása.

 .

Vissza a kezdőlapra