2005. szeptember 19. hétfő 22:21

 

Schröder kosarat kapott

 

Gerhard Schröder kancellár

Vörösödés vagy a hatalom elvesztése: ez a két lehetősége van Schröder kancellárnak, aki úgy gondolkodik, mint itthon a Kovács Medgyessy kettős: igaz, hogy a Fidesz/MDF közös lista több támogatót kapott, de az két párt - mondták akkor. (Az SPD ugyanis egyebek között azzal érvelt kormányalakítási szándékai mellett, hogy a CDU és a CSU két külön párt, a választásokon külön is indultak, külön-külön gyengébbek, mint az SPD)

A német szabadddemokaták viszont jobban ragaszkodnak elveikhez, mint az mieink, akiknek némelyek szerint nincsenek elveik egyáltalán.

A német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke hétfőn visszautasította a szociáldemokraták (SPD) koalíciós közeledését. Guido Westerwelle levélben közölte Franz Münteferinggel, az SPD elnökével, hogy nem kíván puhatolózó megbeszélésekbe bocsátkozni koalíciós lehetőségekről. "Mivel az SPD nem kapott a választóktól megbízást kormányalakításra, nem fogadjuk el az Ön meghívását felmérő megbeszélések folytatására", az FDP politikaváltást akar, ezért a CDU/CSU-val fog tárgyalni, s nem az SPD-vel - írta Westerwelle.

Guido Westerwelle FDP elnök

 .

Vissza a kezdőlapra