2005. július 21. csütörtök 21:16

 

Invitáló – Delila Óbudán

 

Sikeresen debütált az Óbudai Nyár idei színházi bemutatója, a Delila című három felvonásos Molnár Ferenc-vígjáték. A rendező Balázs Péter, a főszereplők - rajta kívül - Bánsági Ildikó, Szabó Margaréta, Széles Tamás, Hajdú István, Lázár Balázs, Szirtes Balász és Ónodi Gábor.

Az ősbemutatón, 1937. szeptemberében Somlay Artúr, Darvas Lili, Muráti Lili és Básti Lajos játszotta ugyanezeket a karaktereket, a csapos szerepében pedig Mály Gergőt láthatta a Pesti Színház zajosan ünneplő közönsége – tőle származott a szállóige: „Bocsánat, hogy a csapos közbeszól…”

Virág úr és felesége, Marianne boldogan élvezik angliai komornyik-komornaságuk megtakarított pénzéből vásárolt kis kertes vendéglőjük, az „úri csárda” minden örömét. Ráadásul Virág úr még az osztálysorsjátékon is nyer egy kisebb vagyont, úgyhogy minden tökéletes, mindenki boldog és semmi sem hiányzik. Mégis sóhajtozik Ilonka, a tündéri, szemtelen, csábos kis kenyereslány, gyanakszik a szerelmes csapos, aki sűrűn bocsánatot kér, ha közbeszól, revolverrel a zsebében rohangál Berényi úr, Ilonka motorbiciklis lovagja. És ehhez még ott az Angliában nevelkedett, szerető és okos feleség.

Az Óbudai Társaskör kertjében július 22., 23., 28., 29., és 30-án este 20 órától kezdődnek az előadások.

 

(tamási)

.

Vissza a kezdőlapra