2005. július 26. kedd 23:13

 

Aradszky Zalatnay nélkül ünnepel

 

Ott lesz-e Zalatnay Sarolta a hetvenedik születésnapját ünneplő Aradszky László margitszigeti koncertjén? A kérdés hetekig izgatta a sajtót: nos, első kézből felelhetünk rá. „Nem. Már nem is tudom, hogy ki is blöffölt Zalatnay Sarolta nevével”. – jelentette ki Aradszky. – „Annyi bizonyos, hogy fellép Harangozó Teri és Kovács Kati. Meghúzza a fülemet Koós Jani, Bajor, Buzánszky, Albert Flóri, Grosics. Valamennyi barátom. És remélem, ott lesz az én kedves, szeretett közönségem”.

Akinek tehát elsősorban ez a rejtély okozott izgalmat, most megnyugodhattak. És nyugodtan dúdolhatják, készülvén a koncertre: „Egyévesek, kétévesek énekeljetek. / Harmincasok, negyvenesek, táncra keljetek. /Ötvenesek, hetvenesek, ti is jöjjetek…” Szeptember 9-én este nyolctól a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont a közös emlékezésnek, ahol nagyszabású önálló koncerten idézhetik fel a múltat, Laci nagysikerű dalaival. Hisz ki ne emlékezne az Isten véled édes Piroskám, a Szomszédasszony fütyülök a lányára, a Sárga liliom, a Pókháló az ablakon, a Városi világ, a Valaki hiányzik a táncból, az Annál első ügyetlen csóknál, és a Nem csak a húszéveseké a világ című dallamokra. S bőven sorolhatnánk még a dalokat, mert a kezdetek óta Lacinak számtalan kislemeze és nagylemeze jelent meg.

„Negyvenhárom éve, az első Tessék választani! óta ebben a lendületben, spannban élek” – foglalja össze Aradszky a titkot. - „Valamikor régen kitaláltam magamnak, hogy az éneklés a ráncok ellen van. Azóta is tart az öröm. Az irigységet is töröltem a szótáramból.  Mert az irigység is csak ráncot jelent az ember életében. Persze azért én is érzem az időt. Jó pár évvel ezelőtt, ha három napig ittam, egy nap alatt rendbe hoztam magam. Ma viszont, ha egy napig iszom, három nap is kevés ahhoz, hogy kiheverjem a gyomorrontást. – neveti el magát kedves fanyarsággal. – Mostanában azért inkább csak a noteszomban olvasgatom, hogy hol mérik a legjobb vörösbort”.

 (tamási)

 .

Vissza a kezdőlapra