2005. november 17. csütörtök 22:45

 

Hat szobában heten

Sajtóközlemény Orbán Viktor "gazdagodásáról"

 

Orbán Viktor mai, bizottsági meghallgatásán egyértelműen bebizonyosodott, hogy a volt miniszterelnök vagyona sem állami forrásból, sem bármilyen más, törvénytelen vagy jogszabályellenes üzleti tevékenységből nem gyarapodott.

A volt miniszterelnök feleségével 19 évnyi házasság és munka után egy hatszoba hallos családi házat tudhat magáénak, amelyben heten laknak.

Ezen kívül rendelkezik egy vidéki parasztházzal, mezőgazdasági termőfölddel a szülőföldjén, pár hektár földdel Tokajhegyalján, valamint egy Volkswagen Golffal.

A láthatóan szerepzavarba került MSZP-s bizottsági tagok ezt nem vitatták, és azt sem vonták kétségbe, hogy ezek megvásárlása minden esetben törvényes volt.

Meglepő módon tevékenységük inkább arra korlátozódott, hogy megkíséreljék felértékelni e vagyontárgyakat, és Orbán Viktort rendkívül jómódú embernek feltüntetni.

A kormánypárti politikusok célja ezzel valójában az, hogy egyenlőségjelet tegyenek a jelenlegi milliárdos vagyonnal rendelkező luxusbaloldali miniszterelnök és a volt kormányfő közé.

A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor és családja 19 év alatt annyi vagyonra tett szert, amennyit Gyurcsány Ferenc egyetlen esztendőben osztalékként felvesz.

 

Révész Máriusz
szóvivő
Fidesz-Magyar Polgári szövetség

 .

Vissza a kezdőlapra